Fortsæt til hovedindholdet
Aktuelt
Videodagbog: Præsten - tæt på
Grafik af kirke og kamera og teksten "Præsten - tæt på"

Videodagbøger fra stiftets præster

Hver måned i 2021 vil en præst i videodagbogsformat filme og fortælle, hvad der sker i kirken og på hjemmekontoret – og hvordan der i en tid med restriktioner og nedlukning arbejdes på at sætte initiativer og projekter i gang, så kirken stadig kan være der for alle, der har brug for det.


December

I årets sidste videodagbog møder vi Bjarne Hougaard, der er sognepræst i Hirtshals. Han fortæller her, hvordan kirken hjælper de familier, der ikke har råd til gaver og julemad.


November

I november møder vi Majbritt Grund Kristensen, der er sygehuspræst på Aalborg Universitetssygehus. Hun fortæller her om en særlig Allehelgensgudstjeneste arrangeret i samarbejde med landsforeningen Forældre & Sorg.


Oktober

I oktober møder vi Anne Bundgaard Hansen og Nadia Uhrup Hassig , der er præster i Hadsund Provsti. De giver her et indblik i, hvorfor og hvordan de holder halloween for årets konfirmander.


September

I september møder vi Kristin Falck Saghaug, der er præst i Margrethekirken i Aalborg. Hun giver her et indblik i, hvordan der her bliver holdt en anderledes høstgudstjeneste, og hvorfor bæredygtighed spiller en stor rolle i gudstjenesten. 


Juli/august 

I juli og august møder vi Eva Bernhagen, der er præst på Læsø. Hun giver her et indblik i, hvordan det er at være ø-præst, og hvordan det er at være præst et sted, der er fyldt med turister om sommeren.


Juni

I denne måned møder vi Kristian Brogaard, der er præst i Brønderslev Kirke. Han er for første gang med på kirkens sommerskole, og sammen med kirkepiloten giver han her et indblik i, hvad sådan en uge går ud på - og hvad børnene synes om det.


Maj

I denne måned møder vi Mette Dencher, der er præst i Flade-Bjergby- Sundby-Skallerup Pastorat på Nordmors. Hun vandrer med en af dagene på dette års Pilgrim Mors, der er en 7 dages vandring på 145 kilometer rundt om Mors. Hun giver her et indblik i, hvordan turen gik, og hvorfor hun var med.


April

I denne måned møder vi Julius Bang Holst, der er præst i Tømmerby-Lild Pastorat i Thisted. Han giver her et indblik i, hvordan det er at være landsbypræst, og hvordan kirke og lokalsamfund hænger sammen.


Marts

I denne måned (+de første dage af april) møder vi Jesper Fodgaard, der er præst i Vor Frelsers Kirke i Aalborg. Han giver her et indblik i, hvordan kirkens medarbejdere og menighed arbejder tæt sammen om at planlægge og fejre påsken.


Februar

I denne måned møder vi Elisabeth Hildestad, der er præst i Nørholm, Nibe og Vokslev kirker. Hun arbejder tæt sammen med Mette Sloth, der er kirke- og kulturmedarbejder. De giver her et indblik i, hvordan de bruger hinanden i deres arbejde, og hvordan de i februar blandt andet arrangerer fastelavn to go, kyndelmisse og uddeler blomsterhilsner.


Januar

I årets første afsnit møder vi Hanne Svensmark, der er præst i Dronninglund og Dorf. Hun lægger dagligt videoeftertanker op på Facebook for at sprede håb og nærvær, og her giver hun et indblik i nogle af de hilsner, der er sendt afsted i januar.