Fortsæt til hovedindholdet
2024
Nyheder

Mød folkekirken på helsemesse

Folkekirken deltager for 18. gang på Krop-Sind-Ånd-messe i Aalborg Kongres & Kultur Center. Et oplagt sted at komme søgende mennesker i møde, lyder det fra sognepræst Benedikte Baggesgaard.

Find folkekirken på stand nr. 6 på årets Krop-Sind-Ånd-messe i Aalborg Kongres & Kultur Center 1.-3. marts. Foto: Arkivfoto fra tidligere års deltagelse på messen

Af Marie Hoehl Tolstrup

Når Aalborg Kongres- og Kulturcenter d. 1. - 3.marts åbner dørene til årets Krop-Sind-Ånd-messe, sker det med deltagelse af folkekirken i Nord- og Nordvestjylland.

Her vil en flok af stiftets præster nemlig stå klar til at hilse på de mange besøgende, der forventes at lægge vejen forbi. 

Og spørger man standeansvarlig, sognepræst Benedikte Baggesgaard, er der en særlig grund til, at netop Krop-Sind-Ånd-messen er et oplagt sted at præsentere folkekirkens mange muligheder. 

For selvom mange forbinder Krop-Sind-Ånd-messen - eller "helsemessen", som den også kaldes - med clairvoyance, auralæsning og tarotkort, handler det også om at komme det søgende menneske i møde.

- På Krop-Sind-Ånd-messen kommer der mange søgende mennesker. Så det er helt oplagt, folkekirken er der, hvor folk er, og på den måde kommer mennesker i møde med vores bud på, hvad ånd er og kan være, siger Benedikte Baggesgaard.

Hun glæder sig til at gå i dialog med de besøgende, der lægger vejen forbi folkekirkens stand. For folkekirken byder ifølge Benedikte Baggesgaard på en hel masse, der kan appellere til deltagerne på messen.

- I folkekirken er der masser af ritualer, man kan læne sig ind i. Hver søndag er der gudstjeneste og nadver i de fleste af landets kirker, flere og flere sogne tilbyder desuden meditationer, stilleandagter og pilgrimsvandringer, og mange kirker har mulighed for lystænding ved en lysglobe eller et lystræ, fortæller hun.

Det er 18. gang, folkekirken stiller op med stand på Krop-Sind-Ånd-messen. I år er der særligt fokus på "Kristuskransen" - et armbånd, der består af forskellige perler med hver deres betydning. Desuden vil forskellige præster hver dag kl. 12.00 lede en meditation over Kristuskransen i et af messens lokaler.

Søndag kl. 14.00 holder arresthuspræst Lena Bentsen desuden et foredrag med titlen: "Kristuskransen – rum for fordybelse". 

- Vi glæder os rigtig meget til at møde deltagerne, siger Benedikte Baggesgaard. Husk, der er kaffe på kanden!

Fakta

Krop-Sind-Ånd-messe 2024

Hvornår: 1. – 3. marts 2024
Hvor: Aalborg Kongres & Kultur Center
Europa Plads 4, 9000 Aalborg

 

Læs mere om Krop-Sind-Ånd-messen og find programmet

 

For mere information om folkekirkens stand, kontakt sognepræst Benedikte Baggesgaard på bvb@km.dk eller tlf.: 40226531