2021
Nyheder

Pinsegudstjenester med op til 100 deltagere

Forsamlingsforbuddet bliver udfaset som planlagt. Det bekræftede den nyeste politiske aftale om genåbning forleden. Nu kan der derfor holdes udendørs pinsegudstjenester med op til 100 deltagere.

Gudstjeneste i det fri. Arkivfoto

Af Ulla Haahr

Den seneste politiske aftale om genåbning fører ikke til store ændringer for folkekirken. Udfasningen af forsamlingsforbuddet betyder, at man nu må være 100 deltagere til udendørs aktiviteter – som gudstjenester. Tilsvarende må man være 50 deltagere til indendørs aktiviteter som fællesspisning, kor og lignende.

Sidder man ned og kigger i samme retning, må man jf. forrige genåbningstale være helt op til 500 deltagere. Det gør det fx muligt at holde kirkekoncert. Men til den slags arrangementer (hvor der er over 50 deltagere) skal man kunne fremvise et gyldigt corona-pas. 

Gudstjenester og andre kirkelige handlinger i selve kirkerummet er fortsat omfattet af areal- og afstandskrav. Her er der ikke noget krav om corona-pas.

Der er derimod stadig krav om mundbind, når man bevæger sig rundt, men ikke når man sidder ned. Den politiske aftale om genåbning betyder dog generelt, at mundbind senest vil blive udfaset i Danmark, når alle over 16 år er blevet tilbudt en corona-vaccine. Sådan som vaccinationskalenderen ser ud lige nu, vil det sige i slutningen af august. På dette tidspunkt vil corona-passet også blive udfaset.

Endelig betyder den seneste politiske aftale, at 20 procent af de medarbejdere, der hidtil har arbejdet hjemme, nu kan vende tilbage til arbejdspladsen fysisk. Fra 1. august kan alle medarbejdere møde ind på arbejdspladsen dagligt.

Find de opdaterede retningslinjer fra Kirkeministeriet her (eksternt link)

Find din lokale Pinsefejring

Du kan finde lokale pinsearrangementer ved at kigge på din lokale kirkes hjemmeside, facebook eller i kirkebladet. Du kan også ringe til din lokale kirke. Er du i tvivl om kontaktoplysningerne til din kirke, kan du finde den på www.sogn.dk. 

Du kan også søge arrangementer frem i Kirkekalenderen herunder. 

 

SÅDAN BRUGER DU KIRKEKALENDEREN:

  • Vælg en af de fire kategorier i toppen og find de førstkommende begivenheder inden for kategorien.
  • Du kan også bruge kortet til at klikke dig vej til din lokale kirke.
  • Eller du kan i søgefeltet under kategorierne søge efter en specifikt begivenhed. Klik på Filtrér for at vælge tidspunkt, afstand fra din adresse eller kirke.

Find kirke eller arrangement

To uger frem Ret tidsrum
Vis liste Viser kort
Filtrér
Nulstil
Tidsrum (Fra - Til)
Afstand fra
Brug ikke "afstand fra placering"
Nuværende placering

Vis kun online begivenheder:

Kilometer (Valgt: km)
Gudstjenester"
Arrangementer"
Tilbage
Koordinaterne er kopieret til din udklipsholder
Koordinater:
Tilbage

Andre arrangementer