Stiftet
Kirketællinger

Vejledninger for menighedsråd og præster vedrørende kirketællinger.

Biskop Henning Toft Bro har indført kirketællinger i samtlige kirker i Aalborg Stift fra påskedag den 20. april 2014. Formålet med kirketællingerne er:

• At give os alle i stiftet, det vil sige menighedsråd, præster, provster og biskop et retvisende billede af det rige kirkelige liv der leves rundt omkring i Aalborg Stift.
  • At vi med kirketællingerne kan give offentligheden det samme retvisende billede af, hvilket liv der leves i folkekirken og således bidrage med den gode fortælling om folkekirkens liv og vækst.
  • At få baggrundsmateriale og inspiration til overvejelser om strukturelle ændringer dels på det principielle plan i forbindelse med arbejdet i stiftets strukturudvalg, som jeg nedsatte i 2013 og dels konkret når jeg skal drøfte strukturelle ændringer med implicerede menighedsråd, præster og provster i stiftet med henblik på at anvende vores resurser, både de økonomiske og menneskelige på den bedst tænkelige måde.

Materialer til download

Har du spørgsmål i forbindelse med kirke-tællingen kan du kontakte:

Susanna Koch,
afdelingsleder