Tilbud til børnefamilier
PREP: Kursus for par

PREP

Kommunikationsforløb for par med børn


Når forældre skændes, eller parforholdet ikke fungerer, påvirker det børnenes trivsel. Derfor udbyder Folkekirkens Familiestøtte gratis PREP-kurser til forældre, der ønsker redskaber til at forbedre samlivet.

PREP er et forebyggende program. Det betyder, at det er rettet til par, som er motiverede for at blive sammen og arbejde med deres relation.


Kursets indhold

PREP står for Praktiske Redskaber til et Engageret parforhold. Parrene præsenteres for en værktøjskasse af metoder og viden, de kan bruge til at udvikle deres kommunikation og problemløsning. Der fokuseres desuden på parrets styrker og at skabe glæde i forholdet.

Der undervises i en række temaer indenfor konfliktløsning og kommunikation, og parrene får redskaber til at tale bedre sammen og forstå hinanden, som de selv arbejder videre med på kurset og efterfølgende hjemme. Læs mere om temaerne på Center for familieudviklings hjemmeside.


Rammerne for forløbet                                                   

Et PREP-kursus varer 15 timer og afholdes enten hen over en weekend eller over fem hverdagsaftner. Kurset veksler mellem fælles undervisning i konkrete redskaber og samtaler og øvelser med egen partner. Der deles ikke personlige forhold mellem deltagerne på kurset.

Kurset følges op ad to omgange, for at hjælpe parret med at holde fokus på de aftaler, de har indgået med hinanden på kurset.

Vi udbyder kurset løbende forskellige steder. 


Baggrunden bag PREP-kurser

PREP-konceptet er baseret på næsten 30 års forskning i relationer i parforhold. Du kan læse mere om forskningen bag her. Center for Familieudvikling har introduceret konceptet i Danmark, og alle undervisere hos Folkekirkens Familiestøtte er certificerede PREP-ledere.

Studier har vist, at par, der lærer at anvende principperne bag PREP, har større mulighed for at blive sammen. En undersøgelse har vist, at de, der har gennemgået PREP, er mere tilfredse med parforholdet. De oplever færre problemer og har mere positiv kommunikation med hinanden.

PREP-kurset er værdibaseret, men uafhængigt af religion og politik. Læs mere om forskningen bag PREP.


Noget for dig?

Hvis du tænker, at et PREP-kursus kunne være noget for dig og din partner, så se vores oversigt over aktuelle kurser.

Du kan også kontakte konsulent Dorthe Kjærgaard på tlf.nr. 21 59 66 16 eller mail dokj@km.dk

eller den lokale koordinator, som du finder kontaktoplysninger på her.

Hvis ikke vi har et aktuelt kursus i dit område lige nu, kan du blive skrevet op, og så hører du fra os, når der oprettes et kursus i dit nærområde.


Læs svar på ofte stillede spørgsmål om PREP

Læs mere om vores andre tilbud til børnefamilier