Bliv frivillig
Frivillig vejleder

Frivillig vejleder

på kommunikationskurser for par og skilte

Som frivillig vejleder skal du lave praktiske ting og støtte op om samtaler på kommunikationskurser for par og skilte. De praktiske ting kan være at lave kaffe, rydde op og hjælpe med at skabe et hyggeligt miljø.

Derudover skal du støtte op omkring parrene i forbindelse med de samtaler, de har med hinanden under kurset. Du bliver klædt på til opgaven med et 4 timers kursus i kursernes indhold og metoder.

Læs mere om PREP-kurser og KIFF-kurser.


Ønsker og krav til dig som frivillig

Vi stiller ikke krav om uddannelsesmæssige faglige kompetencer, men indsigt i pædagogik, psykologi eller vejledning er en fordel. Du skal have lyst til at vejlede par og skilte i den proces, de er i under kurset og hjælpe dem med at bruge de metoder, de lærer under kurset.

Det forventes, at du kan deltage i hele kurset for parrene på 15 timer, som forløber enten over en weekend eller 5 aftner. Kurserne afholdes løbende forskellige steder, og du aftaler med konsulenten, hvilke kurser du har mulighed for at deltage i.


Det får du som frivillig

  • Mulighed for at gøre en forskel for børnefamilier
  • Kurser og supervision
  • Erfaring med at arbejde med par og skilte

 

Hvordan kommer jeg i gang

Ønsker du at blive frivillig vejleder eller høre mere, så kontakt en af vores konsulenter: 

Nordjylland: Dorthe Kjærgaard på tlf.nr. 21 59 66 16 eller mail dokj@km.dk

Midtjylland: Kirsten Greibe, tlf. 21 78 78 03, mail king(a)km.dk

eller den lokale koordinator, som du finder kontaktoplysninger på her.


Du bliver inviteret til en samtale med henblik på at høre om dine tanker, forventninger og motivation for at blive frivillig vejleder. Herefter inviteres du til et 4 timers kursus, hvor du får kendskab til de kurser og forløb, du skal være vejleder på.

Efterfølgende vil du og konsulenten have en opfølgende samtale, hvor I afklarer, om der er grobund for et samarbejde. I underskriver begge en samarbejdsaftale, som naturligvis forudsætter en ren straffeattest.

Det er muligt at have andre opgaver som frivillig samtidig med vejlederrollen. Læs mere om opgaverne som frivillig forældreven og brobygger.