2019
Nyheder

Dialog på dagsordenen

To unge kvinder fra Libanon gæster i september nordjyske gymnasier og Hasseris Kirke. Formålet er at sætte fokus på dialog på tværs af religioner.

Mød de to repræsentanter fra ADYAN i Hasseris Kirke d.14.sep.
Foto: Niels Clemmensen

I de seneste år har Mellemkirkeligt Stiftsudvalg fokuseret en del på kontakter i Libanon. Først var udvalget på en studietur dertil og havde i forsommeren besøg af en større delegation fra landet, der parvist besøgte sogne i stiftet. Nu får Aalborg Stift besøg af en lidt anden art - men fortsat fra Libanon. Det sker, når to unge mennesker fra organistionen ADYAN gæster Aalborg i uge 37 mellem den 10. og 17. september 2019.

ADYAN er en organisation af især unge kristne og muslimer, der arbejder for dialog på tværs af religioner, etnicitet og andre grænser og skel. Libanons historie har lært dem vigtigheden af dialog, og vi kan helt sikkert lære en del af dem her i Danmark. 

Mellemkirkeligt Stiftsudvalg har indbudt ADYAN til at besøge Aalborg og her holde workshops for gymnasieklasser i byen og for andre grupper af unge. De to unge kvinder fra Libanon stiller op til en præsentation af sig selv, deres organisation og ADYAN's arbejde lørdag d. 14. september kl. 12.00-15.00 i Hasseris Kirkes krypt.

Arrangementet starter med en lille bid mad, og det er derfor nødvendigt med en tilmelding. Send en mail til: Mellemkirkeligt@gmail.com og skriv ADYAN i emnefeltet. Tilmeldingsfrist fredag den 13. sept. kl. 16.

Deltagelse i arrangementet er gratis. 

MERE OM: Det Mellemkirkelige Stiftsudvalg

Det mellemkirkelige stiftsudvalg i Aalborg stift har til opgave gennem information, tilbud om økonomisk støtte og gennem selvstændige initiativer:

  • at arbejde for øget kontakt og dialog mellem stiftets folkekirkelige menigheder og andre menigheder og kirkesamfund i stiftet
  • at arbejde for en øget kontakt og dialog mellem stiftets folkekirkelige menigheder og menigheder fra såvel det nære som det fjerne udland, lutherske såvel som menigheder fra andre kirker
  • at arbejde for, at flest mulige enkeltpersoner, herunder især yngre mennesker, får interesse for og deltager i internationale økumeniske møder og konferencer
  • at virke for, at det mellemkirkelige arbejde får så bredt folkekirkeligt sigte som muligt.

Læs mere om Det Mellemkirkelige Stiftsudvalg her